## Computer Science Subcommittee Workshop Wednesday, August 22, 2018 - Reno, NV 9:00 am - 3:00 pm

TIME	DESCRIPTION	NOTES
9:00 AM	WELCOME: Mark Newburn, Chair	(No action may be taken upon a matter raised under public comment period unless the matter itself has been specifically included on an agenda as an action item.)
9:15 AM	Guidance Documents: Cindi Chang (30 mins)  Team 1: Finalize Guidance Document for the high school ½ credit graduation requirement course  Team 2: Create Guidance Document framework* for the "computer education and technology prior to 6th grade" elementary	We will divide into two teams to complete this project  *Note: Ed Tech Standards writing team will finalize the second
9:45 AM	Review of Guidance Documents and provide any final critique (15 mins)	GD in October.
10:00 AM	Strategic Plan: Mark Newburn, Chair (60 mins)	We will divide into teams of two, take each section of the draft Strategic Plan, and complete as a final product. (Example Strategic Plans will be provided)
11:00 AM	Final review of compiled Strategic Plan (30 mins)	
11:30 AM	Lunch - (30 mins) (May be working lunch if more time is needed to review Strategic Plan)	We will order in from Paisan's and each person will pay for their own lunch.
12:00 PM	Nevada Landscape Report: Mark Newburn, Chair (45 mins)	We will divide into teams of two, take each section of the draft Landscape Report, and complete as a final product. (Example Landscape Report from Indiana will be provided through ECEP)
12:45 PM	Review of compiled Landscape Report and team feedback (15 mins).	
1:00 PM	Computer Science Summit: Mark Newburn, Chair (15 mins)  Debrief on CS Summit 2018 Discuss potential for CS Summit 2.0 To Do's and Not To Do's for next time	

1:15 PM	Licensure Requirement Update and Guidance Memo: Dave Brancamp	
1:30 PM	Upcoming Events: Cindi Chang  • State Policy Forum - Sep 27-28, Denver, CO  • ECEP/CSforAll Summit - Oct 10-12, Detroit, MI	
2:00 PM	Professional Development Update: Frank Mathews (15 mins)  • Calendar of PD events for this upcoming school year  • PD "Road Show" plans  • # of teachers trained to date and in what  • Process to get stats and feedback to NDE  • How can we support RPDP?	
2:15 PM	Approved Curriculum Process: Mark Newburn, Chair (15 mins)  • What do we want this to look like? (effective date July 1, 2022)	
2:30 PM	Reporting Process: Cindi Chang (15 mins)  What process can we put into place to gather accurate, effective data for CS instruction (including efforts to increase females, students with disabilities, and underrepresented minorities in CS): ES, MS, HS  Special codes for Middle School courses? CTE for middle school?  RPDP surveys?  Can we reach out directly to school principals with our messaging, especially in CCSD where they have complete autonomy?  Other thoughts?	
2:45 PM	Wrap-up: Mark Newburn, Chair (15 mins)  Consider Future Agenda Items (For possible action)  Determine Next Meeting Date (For possible action)  Public Comment	(No action may be taken upon a matter raised under public comment period unless the matter itself has been specifically included on an agenda as an action item.)
3:00 PM	Adjournment: Mark Newburn, Chair	